"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Cep Telefonu Forumu (toplam 855 konu)

celeste

Benchmark testlerini anlayamıyorum!

celeste - 26 Mart 2014 14:38

Herkese merhaba benim belkide size çok acemi gelecek bi sorum olacak cevap verebilecek biri çıkarsa gerçekten çok sevinirim.Cep telefonu alıcam şu son çıkanlardan ama benchmark testi denen bişi var sanırım telefonların hızlarını ve genel çalışma performanslarını ölçüyor tam ne olduğunu bilmiyorum. Ama anlamadığım şey şu.

Galaxy S5'de 4 çekirdekli 2.5ghz hızında işlemci ve 3gb ram var, tamam iyi güzel. Sony Xperia Z2'de 2.3 ghz hızında yine 4 çekirdekli bir işlemci ve yine 3gb ram var. İşin ilginci benchmark testlerinde Sony Xperia Z2, Galaxy S5'i geçmiş bu nasıl oluyor? Hepsi Snapdragon işlemcili biri 2.5ghz hızı daha yüksek ama neden benchmarkta 2.3ghz hızındaki Sony'ye boyun eğiyor?

Daha da ilginci HTC One M8'de 2.3 ghzli 4 çekirdekli işlemci ve 2gb ram var. HTC One M8'in rami de diğer iki modelden daha düşük ve işlemcisi Xperia Z2 ile aynı ve Galaxy S5'ten daha düşük ama dün bi okuduğum habere göre benchmarklarda hem Galaxy S5'i hem de Xperia Z2'yi geride bırakmış. Kağıtta bakınca işlemci ve ram özellikleri diğer iki modele göre daha düşük. Bu nasıl oluyor biri bana açıklayabilir mi lütfen? Dalga geçmeyin yanlız belki size göre çok saçma bir soru olabilir ama cidden merak ediyorum ve soruyorum.
  • Smokey

    Smokey - 27 Mart 2014 14:04

    Bu sonuçların kaynağı nedir acaba? Yanlış yazmış olabilirler mi? Ben de baktım benchmark sonuçlarına benim baktığım kaynakta genel performansta Xperia Z2 fazla hafıza avantajıyla lider. Oyun performansında da HTC One M8 lider. Ama aynı GPU kullanıyor bu iki model yani Xperia Z2'ye gelebilecek bir güncelleme oyun kısmında da lider konumuna getirebilir. Hem bu testlere 100% güvenmemek lazım özellikle Samsung gibi şirketlerin benchmark testlerini şişirdiği ve tüketicilerin kullandıkları telefonlarda o hız seviyelerine asla ulaşılamadığı söyleniyor. Ne kadar doğrudur bu söylenti bilmiyorum.
    Cevap ver00
  • Bart Simpson

    Bart Simpson - 27 Mart 2014 14:55

    Benim bildiğim kadarıyla herşey işlemci ve ramde bitmiyor. Arayüz de önemli. Mesela Samsung'un arayüzünden dolayı biraz daha geride kaldığı söyleniyor bu konularda.
    Cevap ver00
  • oktay alkan

    oktay alkan - 5 Nisan 2014 13:47

    O testlerde donanım farkları birinciyi belirleyemez üretici firmanın androıdi nasıl calıstırdığı ve yaptığı optimizasyon önemli arayüz ramin işletim sistemine ne kadar ayrıldığı işlemcinin frekans aralığı vs belırleyici bunlardır dostum
    Birde şu var testi uygularken cihaz yeni başlatılmis olmalı normal kullanım esnasında uygulanan test dogru sonucu vermez arka planda önceden çalıştırılmıs ama hala rami mesgul eden uygulamalar olursa hız düşecektir...
    Cevap ver10
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?